DE LA PLANIFICARE LA MONTAJ
CU CE SUNTEM DIFERIȚI?

Motivele pentru care un client alege să colaboreze cu o firmă sunt multiple. Ceea ce e cu adevărat important este ca produsul achiziționat să îndeplinească criteriile de siguranță și calitate, esențiale în timp. Corturile de mari dimensiuni sunt lucrări ample, la care trebuie să se țină cont de mai multe aspecte, pentru a evita neplăceri cauzate de prăbușirea cortului la zăpadă sau vânt, deteriorarea rapidă a învelitorii (prelatei) sau alte neplăceri repetate, care în final duc la o nouă achiziție și noi cheltuieli.

Motivele pentru care un client alege să colaboreze cu o firmă sunt multiple. Ceea ce e cu adevărat important este ca produsul achiziționat să îndeplinească criteriile de siguranță și calitate, esențiale în timp. Corturile de mari dimensiuni sunt lucrări ample, la care trebuie să se țină cont de mai multe aspecte, pentru a evita neplăceri cauzate de prăbușirea cortului la zăpadă sau vânt, deteriorarea rapidă a învelitorii (prelatei) sau alte neplăceri repetate, care în final duc la o nouă achiziție și noi cheltuieli.

ILCORA produce corturi de evenimente sau industriale, respectând următoarele caracteristici:

Structura metalică este calculată la încărcările de zăpadă, vânt și risc seismic specifice României și zonei geografice în care va fi amplasat cortul. Nu sunt de neglijat condițiile vitrege ale climei românești, în special iarna și de aceea respectăm cu strictețe calculul de rezistență al structurii metalice.

Și structura metalică, dar și învelitoarea sunt rezultatul unor calcule stricte, efectuate de ingineri specialiști cu atestate în domeniul structurilor cu pânze tensionate. Doar astfel de ingineri pot proiecta aceste lucrări în deplină siguranță. Execuția lucrărilor în orice altă metodă duce la riscul imens de prăbușire, cu toate consecințele nefaste ulterioare.

Pentru execuția corectă a fundațiilor de către beneficiar, ILCORA pune la dispoziția acestuia o planșă tehnică unde sunt indicate pozițiile tălpilor de prindere a stâlpilor și forțele care acționează în aceste tălpi. Pe baza acestei planșe beneficiarul poate întocmi, cu o firmă specializată pe plan local, un proiect de fundații solid și de calitate.

Fabricarea cortului se realizează exclusiv pe baza proiectului, respectând întocmai materialele indicate, nefăcându-se adaptări sau modificări fără acordul proiectanților. În acest fel, se obține un produs care îndeplinește întocmai condițiile de rezistență la zăpadă și vânt indicate în contractul de colaborare semnat.

La fabricarea structurii metalice se lucrează cu sudori autorizați și cu mașini de sudură ultra performante, obținându-se în final structuri metalice cu grad înalt de siguranță. ILCORA este certificată în ceea ce privește sudura, conform standardelor SR EN ISO 3848-3 și SR EN ISO 1090, standarde legale ce sunt obligatorii pentru producătorii de structuri metalice din România. Sudura pe o structură metalică este extrem de importantă, de ea depinzând siguranța în timp a întregii construcții.

Învelitoarea este executată cu material textil ignifug de ultimă generație, tip membrană tehnică, acoperit cu PVC pe ambele părți și importat în exclusivitate de firma Mehler Texnologies GmbH Germania. Oferim o garanție pentru material, obținută direct de la producătorul german. Materialul este ales în funcție de tipul de lucrare și de calculele precise, ce reies în proiectul tehnic.

Învelitoarea se tensionează pe structura metalică prin sisteme sigure și demontabile, obținându-se un aspect plăcut al întregului cort, fără încrețire și fără falduri, care pot dăuna atât aspectului cât și durabilității materialului.

La corturile unde se dorește impermeabilitatea în incintă se execută un sistem suplimentar care împiedică infiltrațiile de apă în cort.

Materialul de învelitoare pentru corturile de evenimente sau cele industriale (unde e necesar), este în mod obligatoriu ignifug B-s2-d0 și cu agrement tehnic în vigoare, evitându-se în acest fel neplăcerile și problemele ISU în obținerea autorizației de funcționare.

Când este cazul, se execută un sistem suplimentar agreat de către ISU pentru desfumare (evacuarea fumului în caz de incendiu), la costuri extrem de accesibile.

La fiecare contract semnat, ILCORA pune la dispoziția beneficiarului un plan în care sunt indicați toți pașii legali de urmat pentru obținerea autorizației (sau avizului) de construcție, inclusiv legislația conform cerințelor ISU și ale Legii 50/1991, a autorizării în construcții, actualizată, cu indicații precise. Acest plan nu se livrează în stadiul de discuții, ci doar după semnarea contractului și plata avansului.

La fiecare contract semnat, ILCORA pune la dispoziția beneficiarului o listă de colaboratori prin intermediul căreia beneficiarul poate intra în contact cu persoane responsabile, cu scopul de a executa drapaje, decorări interioare, hidranți, aer condiționat, ș.a. Sunt colaboratori aleși pe principiul experienței în activitățile lor.

Prețurile practicate de către ILCORA sunt accesibile. Mizăm pe un raport calitate-preț foarte bun. Prețurile țin însă cont de criteriile obligatorii de siguranță și calitate, de la care nu ne vom dezice niciodată, cu riscul de a refuza clienții care nu înțeleg aspectele mai sus menționate.

Aspectul final al lucrării conferă bucuria participanților de a putea sărbători un eveniment într-o locație cu adevărat de vis. Formele prezentate se pot personaliza și transforma în funcție de sugestiile beneficiarilor, având condiția ca acestea să poată fi realizate din punct de vedere tehnic.

CERTIFICĂRI